De laatste "vrije" dagen - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu De laatste "vrije" dagen - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu

De laatste "vrije" dagen

Blijf op de hoogte en volg Joost

22 Januari 2007 | Zweden, Växjö

Zaterdag 20-01-‘07

Vanavond dus naar de andere pub op de campus geweest, Sivans. Een heel andere dan die van gisteren. Die is een stuk moderner qua aankleding en ook qua muziek. Het is ook een soort van discotheek, een wat kleinere, overigens veel beter dan in Nederland. Net zoals in Stallarna heb je ook hier een danszaal, waar de muziek hard staat. Je hebt een opening en parallel aan die zaal is nog een zaal zonder muziek, maar daar hoor je de muziek uit de danszaal, en niet zo hard. Je kunt dus normaal met elkaar praten. Beneden is ook een grote ruimte. Daar kun je meer zitten en is er wat relaxere muziek, ook niet te hard. Overigens kun je boven ook zitten in de niet dansruimte. Een paar grote verschillen: hier zaten meer dronken Zweden dan in Stallarna; de entree was 30 Kronen (1 Euro is 1,10 Kronen;) en een biertje kostte 20 Kronen. Een stuk goedkoper dus. Het was weer heel gezellig, we hebben met ongeveer dezelfde mensen zitten kletsen als gisteren. Rectificatie trouwens:$. Het Franse meisje moet een Duits meisje zijn;). Ook nog een Nederlander ontmoet, uit Nijmegen. Er zijn trouwens vijf van de elf Nederlanders die in Nijmegen studeren:P. We waren een stuk later thuis, lag om 2.30 uur in bed|-).

Zondag 21-01-‘07

Vandaag lekker uitgeslapen, was ook wel nodig na zo’n indrukwekkende week. Lekker rustig aan gedaan vandaag. Tijdens het ontbijt een boodschappenlijstje gemaakt. Daarna mijn kamer opgeruimd en maar eens een begin gemaakt een EGO (helaas nog niet echt veel gedaan, maar goed). Rond 14.30 uur zijn we naar Tufvan gegaan, het gebouw waar de Student Union zit en de kantoren van de studentenverenigingen. Het was vandaag speciaal open om je in te schrijven voor VIS, maar dat hadden we al gedaan. Ook kon je je inschrijven voor tripjes naar de IKEA en naar Stockholm. Het eerst is gelukt, de tweede was helaas al vol. We staan nu op de reservelijst, anders maar op eigen houtje op avontuur;). Daar een kopje thee gedronken, nog gevraagd of ze bij het voetballen dat elke zaterdag georganiseerd wordt een scheids nodig hebben en naar huis. Ik weet niet of ze een scheids nodig hebben, want de persoon die het regelt was er niet, dus die moet ik nog even mailen. Toen schoot me ineens te binnen dat in Stallarna vanmiddag Arsenal – Manchester United werd uitgezonden, dus daar ben ik heen gegaan. Een weinig spectaculaire, maar boeiende wedstrijd: 2-1. Toen ik terug ging, was het aan het regenen. Gelukkig waren er ook een aantal huisgenoten, en die waren met de auto dus kon ik meerijden. Toen ik thuis kwam had Suus net gekookt, dus mijn eten was nog warm. Ik heb dus lekker gegeten. Rijst met kip. Daarna nog een beetje opgeruimd en daarna samen met Suus een film gekeken.

Maandag 22-01-‘07

Eindelijk naar les, zou je denken. Maar niks is minder waar. Vandaag nog een dag vrij. Suus heeft vandaag een aantal wasjes gedraaid en na wat opruimen in mijn kamer zijn we in het begin van de middag naar de stad gegaan. Suus had schoenen nodig, maar heeft niks kunnen vinden. Ik wilde slippers hebben, die heb ik wel gevonden. Ook hebben we wat ansichtkaarten gekocht en een maatbeker, want die hadden ze hier niet. Ook hebben we een broodje gegeten namens de verjaardag van Ellis. Ellis bedankt!:D. Daarna via de Willy’s, de supermakt, naar huis en een pizza gegeten. Nu nog wat opruimen en poetsen en proberen wat dingetjes voor school te doen, kijken of het lukt. Morgen dus de eerst lesdag op de uni, heb er echt veel zin in. Gezien het rooster krijgen we een hoop interessante dingen. En o ja, namens deze weg wil ik zeggen dat ik trots ben op ons onderzoeksgroepje. Middels een aantal reacties via de mail begreep ik dat de presentatie heel goed ging!! Heel mooi!!:D(Y). En ik hoop natuurlijk ook dat bij de andere groepjes alles goed gegaan is en wens ik het laatste groepje voor morgen heel veel succes!

Groetjes Joost.

• 22 Januari 2007 - 20:25

Marjolijn:

Zo waarschijnlijk de laaste keer dat ik kan reageren uit dit koude kikkerlandje (en koud is het zeker !!! )
    Super leuk om te lezen dat je daar gewoon lekker gaat stappen en plezier gaat maken !! Jullie zullen er vast een geweldige tijd hebben ;) !

Dikke kus Marjolijn

• 22 Januari 2007 - 21:56

Toon Rutgers:

Dag Joost, wat bijzonder om dagelijks te lezen over jouw belevenissen in Zweden. Laat ze maar weten dat ze niet kunnen schaatsen (de Hollandse mannen bakten er bij het WK sprint ook niet zo veel van, maar toch...).
    Hartelijke groet, ook van Mieke, en veel plezier, inspiratie en studiegenot!
    Toon.

• 23 Januari 2007 - 16:08

Theo(scheids):

Hallo Joost,het wordt inderdaad tijd dat je weer eens iets gaat doen(haha).Gisteravond naar jong Nec-jong Willem 2 geweest.1-0,Niedzielan deed ook mee maar speelde weer een slechte wedstrijd,en werd 20 minuten voor het einde gewisseld.A.S.donderdag conditietest in nijmegen,ik hou je op de hoogte,groetjes

• 23 Januari 2007 - 18:18

Koen V:

Volgens mij gaat het prima daar Joost. Ga zo door.
    Vandaag de presentatie van ons onderzoek gehad. Alles ging goed.

Veel plezier.

Koen