Kleren, welcome-dinner, NEC, schoolvisit, ........ - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu Kleren, welcome-dinner, NEC, schoolvisit, ........ - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu

Kleren, welcome-dinner, NEC, schoolvisit, ........

Blijf op de hoogte en volg Joost

06 Februari 2007 | Zweden, Växjö

Hej allemaal,

Vandaag een flink verhaal, morgen volgt er nog een! Vanavond pas weer de tijd gehad om te schrijven… En wat betreft IKEA, ik had niet veel nodig dus heb ik ook niet veel gekocht. Maar dat heb ik vrijdag ingehaald;). En Bart, volgens mij maak ik jou heel blij met de ( vele) foto’s;) En Emiel maak ik weer eens niet blij, alhoewel…. ik zeg maar niks…;).

N.B.: denk bij sommige foto’s maar niet te veel;).
N.B.2: Ben vast wel iets vergeten, check dan maar de site van Suus;)

Fredag 2-2-‘07

Vandaag wat later naar school, want er stond alleen Zweeds op het programma. We hebben nog een paar nieuwe woorden geleerd en verder alleen geoefend met het maken van zinnen door in het Zweeds vragen te stellen en ze te beantwoorden. Zowel mondeling als schriftelijk. We waren rond 14.00 uur klaar en bekaf van deze week, dus besloten we naar de stad te gaan. Suus wilde namelijk kijken of ze nog wat leuke kleren kon vinden voor morgen, want morgen is het “welcome-dinner”. Dus met de bus naar de stad, maar we kwamen uiteindelijk terug met kleren voor mij, en níét voor Suus…. Typisch… Ik zei al tegen Suus, volgende keer ga je maar alleen, want dit is niet goed, haha;). Ik heb een mooie witte blouse gekocht, wat ik eigenlijk ook wel wilde, maar daarnaast ook een colbertje en een leuk shirt. Daarna via de Willy’s, de supermarkt, terug naar huis om daar een pizza te eten. ’s Avonds hebben we film gekeken: Belle en het Beest, een Betoverend Kerstfeest (ja echt;) en een stukje Winnie de Poeh:P. Toch altijd leuk, en jeugdsentiment:P.

Lördag 3-2-‘07

Vandaag rustig aan gedaan. Wat door de klapper van EGO heen gebladerd, want maandag hebben we onze eerste schoolvisit, en dan moet ik wel een beetje weten hoe en wat. ’s Middags samen met Andreas Liverpool – Everton gekeken, of althans de laatste 10 min. van de 1e helft en de tweede helft. Saaie wedstrijd, 0-0. Daarna weer naar huis, douchen en omkleden voor vanavond. Rond kwart voor 6 zijn Malin, Suus en ik richting de Uni gelopen. Het valt nu mee met de kou, sjaal en handschoenen zijn niet nodig. Wij waren er op tijd, de meeste anderen niet. Dus we moesten lang wachten voordat het programma begon. Ik zat met Emma als enige bekende aan een tafel, want iedereen had een plaats toegewezen gekregen. Samen één fles wijn gekocht, want dat was wat goedkoper. Overigens hoefde we voor het eten niet te betalen:D.
Rond 19.00 uur (!) begon dan het programma. Dat werd ingeleid door twee Vikingen, een man en een vrouw. Dat was erg leuk. De man was een beetje dom, die begreep niet hoe kinderen gemaakt worden;). Daarna zongen ze een liedje, alleen aan hun stemmen te horen waren ze een beetje zenuwachtig;). Daarna werden er wat “regels” uitgelegd. Als we een liedje wilde zingen, moesten we op de tafel gaan slaan en ooooooooohh tempo! roepen. En als we vonden dat een optreden van mensen uit een bepaald land slecht was of niet te volgen, moesten we hard omstart! roepen (dat is gelukkig niet gebeurd!;)) Het was namelijk zo dat ieder land zich mocht opgeven om een optreden te doen. Tot slot werd medegedeeld dat je onthoofd zou worden als je niet dronken thuiskwam…;).
De Turken waren het eerst en daarna volgenden nog veel landen. Vaak was het een beetje van hetzelfde, een liedje uit een land (vaak vals) en een dansje. De Italianen waren heel fanatiek bij het zingen van het volkslied en het jennen van de Fransen, de Fransen gelijk daarna idem;). Wij Nederlanders waren tegen het eind aan de beurt. We hebben “Boten Ana” in het Nederlands gezongen en de polonaise gelopen op “Bier und Bradwurst”, om de Duitsers een beetje te jennen;). Als laatst waren onze grote vriendinnen uit Noord-Ierland die eigenlijk niet durfden. Ze vonden dat ze maar iets slechts hadden. Toch vond ik, en vele anderen, dat stuk echt het leukste!;).
Tijdens alle optredens hebben we gegeten, ja echt waar! We begonnen wat een vishuzarensalade, of hoe je het ook het beste kunt omschrijven;). Daarna kregen we Moose (rendier?) met salade en aardappel“anders” (Joppe’s favoriet;)). Dat was erg lekker. Als toetje kregen we chocoladesoufflé met slagroom (zonder suiker, volgens mij is mét typisch Nederlands) en een soort van bosvruchtenjam. Ook weer erg lekker. In andere woorden, héérlijk gegeten:P.
Tussen de optredens van de verschillende landen door (zie de foto’s welke landen hebben opgetreden) waren er ook nog wat optreden van VIS. Zo kregen we (typische) beroemdheden uit Zweden te zien (zie foto’s), hebben we met Karin van de Student Union een lied gezongen en was er een spel waarbij vijf studenten een Vikingenbijl moesten gooien. Ik begreep het spel niet helemaal, maar als je niet goed gooide volgens mij, moest je een bepaalde drank zo snel mogelijk opdrinken. Volgens mij heeft uiteindelijk een Pool of Bulgaar gewonnen;). Na het laatste optreden was het de bedoeling dat we naar Stallarna zouden gaan. Dat hebben we ook gedaan, maar niet voordat Emma en ik onze wijn op hadden.;) We hebben daarbij een drankspelletje gedaan die ik nog niet kende. Je moest tot drie tellen en dan een papier, schaar of een rots maken. Bedenk zelf maar wanneer je verliest en je een slok moet nemen;). Dat ging bij Emma niet helemaal goed en dat was na het spel te merken ook:P;). Ik heb Emma maar bij de arm genomen en toen zijn we met z’n allen naar Stallarna gelopen, waar ook nog eens gratis toegang was! Daar hebben we nog een hele gezellige avond gehad. Veel gepraat en gedanst. Belangrijkste gesprek was met ene Peter uit Rotterdam, die heeft namelijk een site waarop je gratis voetbal kunt kijken. En aangezien morgen Fietstas – NEC is, kwam dat heel goed uit. Nu maar hopen dat die wedstrijd daar ook op de zien is!

Een heel geslaagde en gezellige avond, waarin ik ook merkte dat mijn Engels steeds beter gaat lopen.

Hej då, Joost

• 06 Februari 2007 - 07:03

John:

Pracht Foto's ! :)

p.s. geld komt eraan

• 06 Februari 2007 - 07:49

Fransje:

Joost ken jij parpier, steen schaar niet in de combi van een dranksspel. Als je terug bent, kom maar een keer langs, gaan we juppen, mexen en de rest van de drankspellen. Heb daar een heel boek voor.. :D

• 06 Februari 2007 - 09:48

Gerard:

Die vikingen, altijd al rare jongens geweest. Heb je al geoefend met Thor , Wodan en het Walhalla?

Mooie pretfoto's!

• 06 Februari 2007 - 10:25

Mieke:

Hahaha die Joost, wat een geweldige foto's! Volgens mij heb je het wel naar je zin gehad op dat feest. Gisteravond laat had ik je verhaal al gelezen, nu zie ik de foto's erbij. Super om te zien dat jullie je zo vermaken. Ga vooral zo door!
    Dat spelletje met steen, schaar en papier ken ik ook, maar niet in combinatie met drank, haha. Die uitleg laat ik dus maar aan Fransje over.:D

Groetjes!

• 06 Februari 2007 - 12:49

Sofie:

Heej Joostje!! Super vette foto's!!!! zo te zien vermaak je je wel daar!! Heel veel plezier en succes daar nog!!! Doei xx

• 06 Februari 2007 - 14:19

Rick Roelofs:

leuk dat je iedere dag iets van je laat horen.
    gr rick

• 06 Februari 2007 - 16:08

Niels:

Klinkt als een superleuk feest. Volgens mij heb je het daar wel naar je zin.

• 06 Februari 2007 - 17:20

Bart:

Relaxt!!!

• 06 Februari 2007 - 18:28

Ellis:

joost mooie foto s en een gezellig feestje goed van jou dat je slaagde met je kleding jammer voor suzanne mischien gaat het de volgende keer lukken nog een mooie tijd daar samen en groetjes uit oss

• 07 Februari 2007 - 11:36

Sanne K:

Hee die Joost,
    Ziet er gezellig uit daar! :D Volgens mij heb je het wel naar je zin ;)
    Enne.. Joost en dansen?? :P hihi. Leuk leuk.
    x San

• 07 Februari 2007 - 13:05

Kirsten:

joost joost wat een lol!!! geweldig om te zien dat je het daar Zoo naar je zin hebt!!! echt leuk! ook hier begint onze stage weer een beetje. Na mijn eerste differentiatie modulen nu dan ook stage lopen! ben benieuwd hoe het allemaal gaat! Jullie ook veel plezier op jullie stage!! veel fun! en laat nog veel van deze feestjes voorbij komen!!
    kus kirsten