De Culture Medley en een paar mislukkingen - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu De Culture Medley en een paar mislukkingen - Reisverslag uit Växjö, Zweden van Joost Rutgers - WaarBenJij.nu

De Culture Medley en een paar mislukkingen

Blijf op de hoogte en volg Joost

31 Maart 2007 | Zweden, Växjö

Vrijdag 23-‘3-‘07

Vanochtend hadden we eerst weer les. We kregen een presentatie van twee Belgische docenten van de universiteit van Hasselt over EGO. Niet echt veel nieuws voor mij natuurlijk, maar toch erg interessant en toch ook wat opgestoken :D. In de pauze nog wat met de Belgische studenten staan praten, die net waren aankomen na een schoolvisit. En die waren ook erg enthousiast!
Na de pauze hadden we Zweeds waar we alles nog eens doorgenomen hebben en wat geoefend hebben op onze uitspraak, want dinsdag hebben we een test. We zijn wat eerder gestopt en zijn toen naar huis gegaan. We hadden wat tijd over voor we naar de stad gingen, dus hebben we de badkamer schoongemaakt (laten we zeggen dat het hard nodig was en dat wij het maar gedaan hebben om zo het initiatief te kunnen nemen een schema voor het schoonmaken op te kunnen hangen, nu nog hopen dat het helpt;)). Daarna dus naar de stad gegaan om onze visum te regelen, treinkaartjes te kopen voor een aantal trips en naar de Systembolaget te gaan. Eerst maar het treinkaartje gekocht voor naar Karlskrona en Göteborg (Lund had Karolina een tijdje terug al geregeld). Daarna naar de Systembolaget (ik althans) en daarna onze visum regelen, wat eigenlijk het belangrijkst was. Maar eenmaal aangekomen bij dat gebouw bleek dat het om 15.00 uur al gesloten is en het was inmiddels bijna 16.00 uur. !@#$%^&*&:(! Moeten we dus weer terug naar de stad, waarschijnlijk maandag. Via de Willy’s en een aantal flinke tassen met boodschappen zijn we naar huis gegaan, waar ik gekookt heb. Daarna ben ik rond 20.00 uur, na met Joppe en ons pap gesproken te hebben, naar de Noord-Ierse dames gegaan om hen te helpen met koken voor de Culture Medley morgen. Ik heb ze geholpen met het maken van Short Bread (slechts drie ingrediënten en een klein koekje) en verder hebben we veel gepraat. Dat was erg gezellig. Overigens is Jills computer ook gecrasht, alleen nog iets erger dan die van mijn, want zij krijgt hem niet eens meer aan.
Rond 22.30 ben ik naar Stallarna gegaan, waar het in eerste instantie een beetje saai was. Suus en Denise waren namelijk te tijd vergeten, wat tot gevolg had dat ze een uur in de rij moesten staan en pas rond 0.30 uur binnen waren :P. Ondertussen wat Zweden gesproken die NEC kenden :D en die Belgische jongen weer ontmoet en een aantal Zweden. Daar heb ik toen veel mee gekletst en wat gepraat. Late voegde Suus en Denise zich bij ons. Uiteindelijk toch een gezellige avond gehad.

Zaterdagochtend heb ik eerst mijn dagboek bijgewerkt. Daarna heb ik het rustig aan gedaan en ben ik rond 15.00 uur richting de Ierse dames gegaan, want vandaag ben ik immers een Noord-Ier ;). Daar heb ik eerst Jill geholpen met haar computer. We wilden eerst eigenlijk Windows opnieuw installeren, maar daar wilde ze toch maar even mee wachten tot haar ouders er waren (die vandaag zouden komen). Toen ben ik haar uit gaan leggen wat ze moest doen en bij de vraag “druk op een toets om van de CD op te starten” heb ik geen toets ingedrukt en toen deed hij het in een keer weer :D. Das wel erg gemakkelijk opgelost, haha! Daarna weer even naar huis gegaan om mijzelf te douchen en om te kleden (uiteraard in het groen) om vervolgens weer terug te gaan en de Banoffees Pie af te maken (een taart van gemalen biscuits, …., bananen, slagroom en hagelslag). Daarna zijn we rond 17.00 uur naar de plek van het feest gegaan om de tafel en omgeving te versieren in Noord-Ierse stijl (vooral veel groen dus;)). Toen we dat af hadden zijn we weer terug gegaan en hebben we een beetje gegeten, want het feest begon pas om 20.00 uur en we hadden toch wel honger. Daarna zijn we rond 19.30 uur weer terug gegaan om de laatste voorbereidingen te treffen (het smeren van het Weaten Bread met Philadelphia en daar kwam zalm op, het neerzetten van het Short Bread en het aansnijden van de Banoffees Pie.
Rond 20.00 begon het feest dus, waar naast ons ook Griekenland, Portugal, Spanje, Zuid-Korea, Turkije, Duitsland, Polen, Canada, Mexico en Bulgarije gekookt hadden. Elk land had ook zijn eigen typische dranken. Zo was er bijvoorbeeld Baileys (Noord-Ierland), Sangria (Spanje) en verschillende wijnen en bieren (en ook frisdrank;)). Bij onze buren (de Grieken) liep het storm en zij waren voor 21.00 uitverkocht, bij ons liep het in eerst instantie wat moeizamer. Uiteindelijk begon het bij ons ook te lopen en vooral de Banoffees Pie was erg in trek! ;). Die was dan ook als eerst op en uiteindelijk was ongeveer alles op van ons. Ikzelf heb, naast uiteraard het Noord-Ierse geproefd te hebben, ook Grieks (souflaki met tzatziki), Zuid-Koreaans (Kimbab (rijstrol met vlees of kaas erin), Canadees (Beavetails en Nanaimo (een hele zoete soort van pannenkoek en een chocoladecakeje)), Spaans (Spaanse tortilla (ei) en een broodje met gemalen tomaat) en ook nog een beetje Bulgaars. Tussendoor waren er verschillende optredens: een Duits liedje, Spaanse dans, Mexicaanse dans, Canadezen die Celine Dion op een verschrikkelijke, niet grappige manier play-backde, een Bulgaarse dans, een Griekse dans, een Poolse dans en een traditioneel Mexicaans spel. Bij dat spel wordt iemand geblinddoekt en een aantal keer rondgedraaid. Vervolgens moet diegene met een stok op een kop van papier-maché slaan die door andere omhoog, omlaag, naar links en naar rechts wordt getrokken. Na een aantal verschillende mensen gaat die kop natuurlijk kapot er komt er allemaal snoep uit vallen. Erg leuk om te zien. Tegen die tijd was het ongeveer 23.00 uur en was ik aardig moe, dus heb ik een tijdje met Crystal en Maria (een vriendin van haar met wie ik ook naar die boerderij ga) staan praten. Ik heb ook nog proberen te dansen, maar de muziek was dramatisch. Het is de DJ zelfs gelukt iedereen van de dansvloer te krijgen ;). Rond 1.30 uur (eigenlijk dus 2.30 uur ;)) uur hebben we het voor gezien gehouden en zijn we naar huis gegaan. Al met al een heel bijzondere en gezellige avond gehad, waar we toch weer wat van verschillende culturen geproefd hebben.

Zondag te rustig aan gedaan, zeg maar een off-day. Had vandaag paper 8 af willen maken, maar dat is er niet van gekomen. Wat wasproblemen en 2 uur bezig zijn met het zoeken van een ho(s)tel in Göteborg is niet bevorderend voor het humeur. Had graag met beide oren naar Beuningse Boys – Overasseltse Boys willen luisteren, maar dat werd er maar één (jammer dat Dick er niet was). Volgens de reporter van Beuningen hadden zij verdiend te winnen, volgens de site van OvB OvB, dus zal de 2-2 wel terecht zijn geweest ;). Rond 17.00 uur vroeg Denise of ik wat Kartoffelsalad bij haar kwam eten, maar door een rommelige communicatie werd het uiteindelijk thuis een diepvriesmaaltijd (als eenmaal iets fout gaat… :S). Thuis maar even hard de muziek aangezet en gedoucht, dat verbeterde mijn humeur een stuk meer ;). ’s Avonds hadden we nog een verjaardag, van Hyelim uit Zuid-Korea, dus zijn we daar naar toe gegaan. Weinig mensen die we kenden, maar was toch wel gezellig. Ik heb daar ook een echte Zuid-Koreaanse (groene) thee geprobeerd, maar dat was, zullen we maar zeggen, niet echt om over naar huis te schrijven ;). Maar ja, je moet toch alles een keer proberen ;). Rond 22.15 uur zijn we naar huis gegaan, waar ik mijn dagboek heb bijgewerkt. Nu maar naar bed, want morgen bijtijds op om nog een poging te wagen een visum te bemachtigen… ;).

• 31 Maart 2007 - 23:07

Floor:

Hee joost!

Na lang niet te hebben geschreven eindelijk even een kort berichtje :). Ik vind het altijd leuk om je site te lezen en je foto's te bekijken, en door je lange en gedetaileerde verhalen heb ik echt het gevoel op de hoogte te zijn van alles wat je daar meemaakt. Leuk!! Klinkt ook gezellig zo'n avond met al die verschillende culturen... Hebben wij in mexico nooit gedaan helaas :(. Dat slaan met een stok op een papier-maché hoofd ken ik wel, dat deden we met verjaardagen ook vaak :).

Veel plezier nog de komende tijd!!!

Kus, je nichtje

• 01 April 2007 - 08:13

John:

Celine Dionverkrachters, haha prachtige woordkeuze :)

eey joost trouwens ga je dit jaar weer proberen bij de postkamer te werken, ik denk het wel.

Groetjes!